Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Herkullinen suurkaupunki – 6 ravintolavinkkiä Bangkokiin - Missä kerran kuljin
Pallontallaajat.net
Valikko

Herkullinen suurkaupunki – 6 ravintolavinkkiä Bangkokiin

2020

Kaikenlaista sitä päätyykin opintojen parissa rustaamaan ja tämä teksti on kenties niistä mielekkäin tekele, joten päätin jakaa ravintolalistauksen myös tänne. Kenties tulevaisuudessa joku tekstin lukija eksyy Bangkokiin ja kaipaa herkullista ruokaa.

– Carita

 

Thaimaalainen ruoka yllättää matkailijan herkullisuudellaan ja tyypillisesti pienissä vaatimattoman näköisissä ravintoloissa valmistuu maistuvia ruokia. Parhaat ravintolat ovat usein erikoistuneet vain yhteen annokseen ja reseptit kulkevat suvussa.

Katuruualla on Bangkokissa pitkät perinteet ja on päivittäin läsnä lähes jokaisen thaimaalaisen elämässä. Annosten hinnat ovat edullisia, joten täällä syöt pienellä rahalla hyvin. Astu rohkeasti paikallisten perään jonoon ja valmistaudu ennenkokemattomiin ruokaelämyksiin.

Haluan jakaa hyväksi koetut ravintolavinkit, jotta Sinulle jää enemmän aikaa nauttia suurkaupungin sykkeestä.

 

Kuay Teow Khae (ร้านก๋วยเตี๋ยวแคะ)

Dry Tom Yum Egg Noodles

Tämä erittäin suosittu ruokakärry sijaitsee Silomin kaupungisosassa ja houkuttaa erityisesti lounasruokailijoita. Heidän erikoisuutenaan tunnettu kuiva munanuudeliannos tarjoillaan ilman liemeä ja on täynnä makua. Saatavilla myös muita nuudelikulhoja. Täydellinen nuudelilounas kaupungilla kiertelyn lomassa.

Hinta: 60 thb 

Osoite: Silom, Soi Convent

 

Thip Samai (ผัดไทยทิพย์สมัย (ผัดไทยประตูผี)

Pad Thai

Suosittu ravintola tarjoilee herkullista Pad Thai -nuudeliannosta. Pienestä katukeittiökojusta alkunsa saanut ravintolaketju on tätä nykyä yksi Bangkokin kuuluisimmista ravintoloista. Tämä toki näkyy hinnassa, mutta lienee herkullisin syömäni pad thai -annos.

Hinta: 120thb 

Osoite: 313 315 Maha Chai Rd, Samran Rat, Phra Nakhon

 

Nai Mong Hoi Thod (นายหมงหอยทอด)

Oyster omelet

Älä anna ulkonäön hämätä! Rapea osteriomeletti on täydellinen kokonaisuus rouskuvaksi paistettua kananmunaa sekä juuri merestä nostettuja ostereita (tai halutessaan simpukoita). Pienen pieni ravintola on ollut paikoillaan Bangkokin Chinatownissa jo yli 30 vuoden ajan.

Hinta: 70 – 100thb 

Osoite: 539 Phlapphla Chai Road, Pom Prap Sattru Phai

 

Kuay Jab Nay Lek (ร้านก๋วยจั๊บนายเล็ก (อ้วน)

Peppery Soup and Crispy Pork

Keskeltä vilkasta Chinatownia löytyy ruokakärry, jonka edustalla kiemurtelee päivästä toiseen pitkä jono. Food loverit ovat saapuneet maistamaan pippurista ja rapeaa possunvatsakeittoa. Todelliset soppafanit tilaavat annoksensa kaikilla possun osilla.

Hinta: 50 thb 

Osoite: Yaowarat Road, Soi 11

 

Doy Kuay Teow Reua (ต้อยก๋วยเตี๋ยวเรือ)

Boat noodle

Kapeaa sivukujaa kulkiessa ei ikinä voisi arvata olevansa matkalla kaupungin parhaaseen boat noodle -ravintolaan. Annoksen nimi juontaa juurensa aikaan, jolloin nuudelikulhoja tarjoiltiin veneistä käsin. Nuudelikeiton paksu ja maukas liemi syntyy rikastamalla se sian verellä. Älä säikähdä! Maku on herkullinen. Voit tilata annoksen kuitenkin myös ilman verta.

Hinta 15 thb 

Osoite: Ratchawithi Soi 18 (Wat Makok), Thanon Ratchawithi

 

Jay Hong (ร้าน เจ้ฮ้งก๋วยเตี๋ยวคั่วไก่วรจักร)

Pan fried noodle

Jos luulit jo maistaneesi nuudeleita jokaisessa mahdollisessa maussa, muodossa ja annoksessa, suuntaa tänne. Hämyisellä kujalla valmistuu kenties Bangkokin savuisimmat nuudelit. Valmistus avotulella takaa herkullisen maun. Näistä haaveilet vielä kotonakin.

Hinta: 40 – 100 thb 

Osoite: Soi Ban Dok Mai 1, Khwaeng Ban Bat, Khet Pom Prap Sattru Phai, Krung Thep Maha Nakhon

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Nimetön 2020 at 11:15

  Tosi hyvä lista ravintoloista!

  • Vastaa Carita 2020 at 16:56

   Kiitos kommentista, toivottavasti tästä on tulevaisuudessa iloa ☺

 • Vastaa TO 2020 at 19:25

  Jos haluu kotiSuomessa Bangkok ravintolakokemuksen niin hommaa ns. thairuokaa ravintolasta.
  Auto tyhjäkäynnille autotalliin ja ovet ja ikkunat kiinni.
  Sitten vaan herkuttelemaan autotalliin.

  Ei ollut tarkoitus sanoa pahasti blogin kirjoittajalla mut Bangkok jo nähty omasta puolestani ja puhtaus on puoli ruokaa.

  • Vastaa Carita 2020 at 16:55

   Hei ja kiitos mielenkiintoisesta kommentista!

  Vastaa

  Follow this blog

  Get every new post delivered right to your inbox.