Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Herkkusuut Pekingissä - Sammumaton nälkä - Missä kerran kuljin
Pallontallaajat.net
Valikko

Herkkusuut Pekingissä – Sammumaton nälkä

2019

Mun suurimmat lomaodotukset koskivat ruokaa, sillä katuruokakulttuuri on yksi parhaista asioista maailmassa. Haluan saada ruokaa kellon ympäri ja Pekingissä se on mahdollista, tosin ei samalla tavalla kuin muualla Aasiassa. Mulle tuli oikeastaan yllätyksenä miten vähän kadulta löytää ruokaa, mutta onneksi kaupunkia rikastaa tuhannet ja taas tuhannet ravintolat, joissa kukkua yötä myöten.

Tää ruokakeskeinen reissaus on täysin opittu poikaystävältä, jolla on aina takataskussaan näkymätön lista ravintoloista ja annoksista, jotka on vaan koettava. Välillä tällänen omistautuneisuus voi olla kirous, mutta suurimman osan ajasta määrätietoinen ravintolan metsästäjä on siunaus. Tiettekös suurin osa syömästäni safkasta, on todellakin hyvää.

Tällä reissulla julistin kuitenkin sisäelinruuat pannaan, kuultuani Mikan hullaantuneen niistä ja nauttivan maksakeittoa aamiaiseksi. Nam nam vaan. Katotaan tätä uudelleen joku toinen kerta.

Ruokamuistoja Pekingistä

Tästä kiskasta noudettiin aamiaiseksi Jianbingiä eli täytettyja creppejä muistuttavaa perinteistä kiinalaista katuruokaa. Jianbingin sisältää letun lisäksi mm. munia, useita erilaisia kastikkeita ja yrttejä sekä rapean taikinalevyn, joka tuo letulle taittelua helpottavan muodon ja ihanan rouskeen. Carita tykkää, 5/5. Palanpainikkeeksi kelpaa perinteinen Lao Beijing Suannai -jugurtti, jota myydään joka kiskassa ja kuppilassa.

Ou jees.. Skidisti jäi hämäräksi mitä muuta tässä syötiin kuin kylmää nuudelisalaattia ja nautaa höyryävän kuumalta pannulta, mutta 5/5 jälleen. Epäilyttävän näköiset tofumössöt ovat yleensä niitä parhaita.

Kaikki syödyt sapuskat ei tietenkään maistu, joten yllä näkyvästä kuvasta jätin pois fried noodles- annokset, joka kaikessa mauttomuudessa ja limaisuudessaan ei uponnut mulle. Sen sijaan paistettu juusto chilillä ja sokerilla oli täyttä lovea, 5/5. Kauas eivät kyllä jääneet nuo epäilyttävät, mutta niin  herkulliset sienet ja papusalaatit.

Ravintola Little Yunnan

Aasiburgeria! Myönnän, tälle ruokaehdotukselle irvistelisin sisäisesti, mutta hei avoimin mielin tässä ollaan tai ainakin yritetään. Sanoisin 2½/5, ei mikään unelmien täyttymys tälläselle rasvaisesta lihasta nirsoilijalle, mutta ei lainkaan paha. Viereisen lautasen salaatti, 老虎菜, sen sijaan saa kuolan valumaan tälläkin hetkellä. *mysteeri* Miksi Kiinassa sai kaikkialla järjettömän hyvää kurkkua?

Aasiburgereihin liittyy kuuluisa Hebei sanonta:  天上龙肉,地上驴肉, eli taivaassa on lohikäärmeen lihaa, maassa on aasinlihaa.

Ravintola 王胖子火烧

Kuulemani mukaan alkoholi on osa monenkin vaihto-opiskelijan arkea ja kenties se pänttäys on mielekkäämpää maittavan tuoppi äärellä. Great Leap Brewing on Pekingin ensimmäinen käsityöpanimo, joten eikö tämän voi jo jonkinlaisiin nähtävyyksiin laskea? Carita tykkää – jälleen – 5/5.

Ravintola Great Leap Brewing

Yleensä kun multa kysyy mitä tekee mieli, on vastaus “Nuudelia” joten nyt testiin pääsi Zhajiangmian eli nuudelit soijapapusoosissa. Voi pojat, että oli muuten tuhti annos. Muistan tykänneeni, joskaan ei tainnut olla erityisen mieleenpainuvaa, sillä atm en juuri osaa annosta kuvailla.

Ravintola 海碗居

Voiko käydä Pekingissä ilman Pekingin ankkaa? Aivan törkeän hyvää. Turha edes mehustella, vaan käykääpä itse maistamassa. Koska vedettiin tietty överiks ja ähkyyn asti, oli kylkiäisenä myös hunajamarinoituja jättikatkarapuja. *sydänsydänkaikelle*

Ravintola 四季民福

Toinen ruokaehdotus, joka mun suusta toistuvasti tulee, on dumplingit tai tässä tapauksessa Jiaozit. Tavallisesti tilaan taikinanyyttini paistettuna, mutta ovat aina suurta herkkua kypsennystavasta riippumatta. Nämä kyseiset jiaozit oli ihan jees: maku oli hyvä, mutta hinta sai nikottelemaan.

Ravintola Mr. Shi’s Dumplings

Tanghulu on perinteinen sokerilla kuorrutettu snacksi, johon törmää aina ja kaikkialla. Vartaat on saatavilla useilla eri marja- ja hedelmävaihtoehdoilla, mutta oma suosikki oli kirpeä orapihlajanmarja. Fanitan eli jos asuisin Kiinassa, olisin vielä pahemmassa sokerikoukussa. Suloisen sottaista syötävää.

Ja viimeisenä hotpot, jota olin odottanut koko syksyn kuultuani Mikan ihanista hotpot-illallisista. Kyllä se ruuan kanssa säätäminen oli hauskaa, puhumattakaan tuoreista ja herkullisista mauista. Olin viettänyt kyseisen päivän muurilla kiipeillen, joten illallinen kuumaa höyryä puhkuvan padan äärellä oli äärimmäisen rentouttava. Ikävä hotpottiiii.

Ravintola 羊坊涮肉

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

 • Vastaa Nimetön 2020 at 11:21

  Tääkin on erinomainen listaus.

  • Vastaa Carita 2020 at 16:55

   Kiitos, mukava kuulla ☺

  Vastaa

  Follow this blog

  Get every new post delivered right to your inbox.