Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Vehreä Peking ja historian havinaa - Missä kerran kuljin
Pallontallaajat.net
Valikko

Vehreä Peking ja historian havinaa

2018

Pekingin ensimmäinen nähtävyys oli siis hulppea samppanjabrunssi ja tämän jälkeen omistauduin vähän perinteisemmille kohteille. Harmillisesti Mikalla painoi opinnot päälle eikä tämän vuoksi ehtinyt mukaan paikallisoppaaksi. Ei siis muuta kuin Caritalle pikainen metron käyttökoulutus ja matkakortti kouraan!

Vielä muutama vuosi sitten olisin ollut kuin sitruunan syönyt ja pelännyt eksyväni jo pelkästään matkalla lähikauppaan. Mun kohdalla on aina ollut kyse juurikin pelkäämisestä, sillä osaan kyllä lukea karttaa ja muutenkin tavallisesti järki päässä, mutta uudet vieraat asiat ja paikat on ollut jotenkin niin helvetin pelottavia. Mut nykyään kuumottelen vähemmän ja mottona “Ei se oo nii justiinsa”.

Yksin kulkeminen oli yllättävän nautinnollista, sillä sai täysin keskittyä kiinnostaviin kohteisiin ja edetä omassa tahdissa. Matkakumppanit eivät aina arvosta kameran kanssa vitkastelua, varsinkaan jos se stoppi tapahtuu 50 metrin välein, mutta nyt oli ennennäkemätön vapaus vaeltaa katuja ja puistoja vailla suuntaa. Oon se turisti, joka haluaa tutustua kohteeseen kaduilla hortoillen ja mieluummin jättää museot muille.

Vehreä vihreä Peking

Mun mielikuvissa Peking näyttäytyi aina harmaana ja likaisena, joten nyt on vaikea käsittää mistä tällänen käsitys on saanut alkunsa. Todellisuudessa kaupunki on ällistyttävän vehreä ja joka nurkalta löytyy ulkoilemaan kutsuvia puistoja.

Vietin mukavan tiistaipäivän Vanhalla kesäpalatsilla, joka Kiinassa tunnetaan nimellä Täydellisen kirkkauden puutarha. Vanhan kesäpalatsin rakentaminen alkoi 1707 ja se tuhottiin toisessa Oopiumsodassa vuonna 1860. Nykyään jäljellä on vain raunioita, järviä ja harmooninen puutarha, joka on nähtävyys jo itsessään. Aasialaiset turistimassat saattavat ensisilmäyksellä pelottaa, mutta katoavat pian valtavan puiston uumeniin. Sain kulkea polkuja tuntitolkulla yksin sekä ihailla puiston penkeiltä peilityyntä lampea. Miksi on lähdettävä toiselle puolelle maapalloa voidakseen hiljentyä ja rauhoittua hetkeksi?

Palatseja metsästämässä

Joku saattoi jättää passinsa hotelliin ja jäädä tämän seurauksena Kielletyn kaupungin portille… Eipä tuo kuitenkaan pahasti haitannut, sillä kaupunki oli pullollaan kiinnostavampiakin nähtävyyksiä. Ja johan mä tiirailin kyseistä mestaa Beihai-puiston kukkuloilta, eiks tää jo melkein lasketa näkemiseksi?

Sen sijaan suuntasin Taivaan temppelille, joka on temppelikompleksi keskellä hurmaavaa puistoa. Taivaan temppeli valittiin UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuonna 1998. Huokailin onnesta kulkiessani puistossa, sillä kaikkialla oli hellyyttäviä vanhuksia pelikortteineen, mutta temppeli sai mykistymään. “Helvetti sehän valtava.” Se todellakin oli massiivinen ilmestys.

Olin yhtä hymyä, vaikka hikoilin kuin pieni sika auringon alla.

 

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.