Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Vohveleita ja teknoa Amsterdamissa - Missä kerran kuljin
Pallontallaajat.net
Valikko

Vohveleita ja teknoa Amsterdamissa

2018

Postaus on julkaistu ensimmäisen kerran 4.1.2017 vanhassa blogissa.


Muistellaanpas kerrankin Aasian sijaan vuoden 2016 viimeistä reissua, joka suuntautui Amsterdamiin!

Veronpalautusten pamahtaessa tilille, kävi google jo kuumana lento- ja hotellitarjousten parissa ja ihan kiva diili napattiin. Kolmella huntilla lennot ja torstai-sunnuntai väliset yöpymiset Dutch Desing Hotel Artemiksessa, joka sijaitsi kohtuullisen matkan päässä keskustasta eli riittävän kaukana liiallisesta meiningistä. Hotellin nurkilta lähti sopivasti metro ja spora, jonka reitti kulki läpi hurmaavan urbaanin maiseman. Ajeltiinkin ratikoilla oikeastaan jatkuvasti ja välillä vain huvin vuoksi, sillä missäpä Amsterdamissa ei muka riittäisi kauniita maisemia ja rakennuksia?

Ennen lähtöä meillä oli kovat suunnitelmat tsekkailla museo, jos toinenkin, vierailla joulumarkkinoilla sekä Haarlemissa, jorailla festareilla sekä tietenkin syödä! No sanotaanko, että tavoitteet olivat liian kunnianhimoiset. Väsymyksen ja yllättämään päässeen kylmyyden vuoksi, tuli keskityttyä lähinnä ruokaan ja chillailuun.

Maisteltiin iiihania herkkuja: silakkaa sipulin ja suolakurkun kera, siirappivohveleita, Poffertjesia eli pieniä pannukakkuja voilla, tomusokerilla ja kermavaahdolla, olutta… Mika teki loistavan valinnan kun ohjasi meidät Foodhallen-nimiseen paikallisten suosimaan “ravintolamaailmaan”. Toinen toistaan herkullisempia ruokakojuja, valinnanvaikeuksia ja lämmin ilmapiiri. Näistä syistä palasimme paikkaan kerta toisen jälkeen ja silti jäi liian monet annokset maistamatta ja kummittelemaan. Ehdottomasti käymisen arvoinen, mikäli pyörii nurkilla ja nälkä riipii vatsaa.

 

Kun kerran Amsterdamissa on, pakkohan se on ottaa osaa juhlamenoihin!

Meidän valintamme oli a Bizarre Ride- teemaiset Valhalla festarit, jotka olivat kyllä melkoinen kokemus. Aiemmin suureksi ja hyvin järjestetyksi kehumani Summer Sound Festival jäi kakkoseksi kaikin puolin.

Valhallan juhlapaikkana toimiva messukeskus oli aivan valtava! Seitsemän lavaa, minihuvipuisto karuselleineen, maailmanpyörä ja peilitalo, paljon vessoja, juotavaa ja ihmisiä. Sekä paljon päihteitä. Amsterdamin päihdekulttuuri on ollut kyllä tiedossa, mutta hetken hämmensi niin avoin suhtautuminen ja käyttäminen. Omaan olemiseen tämä ei vaikuttanut, kunhan vain varoi tanssilattialla palavia sätkiä. Muiden ollessa enemmän tai vähemmän pihalla, saattoi itse keräillä lattialta juhlakansan kadonneet setelit ja kolikot. Hupinsa siis meillä kaikilla.

Bileet olisivat päättyneet aamulla seitsemältä, mutta meitä hotelli kutsui jo aiemmin, sillä edessä häämötti huoneen luovutus ja lento kotiin. Sitä oli herätessä harvinaisen onnellinen lähes krapulattomasta olotilasta.

Festarikuvat:  Marty Marn Photography, Tom Doms and Dennis Bouman fotografie

Mulle tämä oli ensimmäinen matka Hollantiin, mutta ei varmastikaan viimeinen. Jos joku kysyisi millainen kaupunki on, vastaisin, että kaunis ja romanttinen. Kanaalin varsia voisi kävellä tuntitolkulla ja tutkia minne jokainen kapea katu johtaa. Haluan nähdä Amsterdamin kesäväreissä ja tutustua paikkoihin, joihin tällä kertaa ei ehtinyt.

 

Saatat myös pitää näistä

1 Kommentti

  • Vastaa Eetu 2019 at 11:55

    Amsterdam on kyllä todella kiva mesta, että mekin oltiin siellä just kaverin kanssa viime vuonna. Ainoo mitä huomattiin, että majoitukset oli kallistunut aika paljon, mutta onneksi löydettiin hyvä hotellitarjous sitten loppujen lopuksi. Noi on nuo vohvelit todella hyviä, mitä säkin olit näköjään syönyt siellä.

  • Vastaa

    Follow this blog

    Get every new post delivered right to your inbox.