Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Hellettä, kuumotuksia ja täydenkuun bileitä Koh Phanganilla - Missä kerran kuljin
Pallontallaajat.net
Valikko

Hellettä, kuumotuksia ja täydenkuun bileitä Koh Phanganilla

2018

Postaus on julkaistu ensimmäisen kerran 7.4.2017 vanhassa blogissa.


Oi mitä värejä, oi mitä muistoa…

Koska täydellistä talvilomaa lähdimme Thaimaasta hakemaan, oli osana reissusuunnitelmaa tietenkin pysähdys ja täydellinen lepo saarella x. Lopulliseksi kohteeksi valikoitui Koh Phangan. Kaipasimme molemmat epävarmoina turisteina “tuttua ja helppoa“. Fullmoon partyt eivät olleet valintaa tehdessä miinusta, sillä kyllä se kerran on koettava kun nurkilla pyöritään.

Mulla oli (kuten aina) ennakkoon koottuna pitkä lista saaren tekemisistä, nähtävyyksistä, parhaista rannoista jne., mutta loppujen lopuksi päädyimme olemaan ja menemään vailla suunnitelmia. Itseasiassa puuhalistaa ei taidettu edes avata, koska tekemistä riitti ilmankin. Jokunen lisäpäivä saarella ei olisi siis ollut haitaksi, koluttavaa olisi riittänyt pitkäksi aikaa.

Jaoin nämä saarikuvat kahteen postaukseen, sillä vaikka sen ihmeempiä tarinoita en juuri jaksa väsäillä, on nämä hyvän mielen lomakuvat kiva jakaa ja niitähän muuten piisaa! Tässä postauksessa kuvat alkupäiviltä, jolloin majoituimme saaren luoteisosassa J.B. Hut Bungalowsilla aivan Haad Yaon kupeessa. Tykästyin meidän mökkiin kovasti ja suosittelen ehdottomasti muillekin budjettimatkaajille. Kämpälle sai kavuta tuskallinen pitkän ylämäen, mutta merimaisemat ja päivittäinen jalkatreeni oli taattu.

No mitä sitä puuhattiin?

Auringonotolla tietenkin aloitettiin, kunnes todettiin, että helvetti täällä palaa rasvoista huolimatta. Kotiutumisen jälkeen suojattiin siis hetkeksi punakat nahkamme ja vuokrattiin skoba. Tämä takasi, että näimme muutakin kuin kotirannan ja uima-altaan. Ennen vuokraamista käytiin aika epätoivoisia keskusteluja, koska multa ei löydy minkäänlaista ajokorttia ja Johannan kokemukset sisälsivät lähinnä mökkitien ja sinne kuuluvan minimopon. Päätöstä ei tosiaan helpottanut Phanganin kuumottaviksi osoittautuneet tiet ja muutaman mopokolarin todistaminen.

Johannan kanssa liikkuessa pitää välillä heittää omat huolet romukoppaan ja heittäytyä tän villikon ideoihin. Ei siis muuta kuin potta päähän ja muutama tharjoitusminuutti parkkipaikalla. Treeni ei alkanut lupaavasti. Emme osanneet käynnistää mopoa ilman ohjeita ja saimme auttajilta osaksemme epätoivoisia päänpudistuksia.

Hengissä ja vaurioitta selvittiin! Suurimman osan ajasta olimme tien tukkona körötellessämme, mutta ainakin siinä vauhdissa ehti ihastella päätä huimaavia maisemia ja lukea tienviittoja jahdatessamme vesiputouksia ja temppeleitä.

Ihon taas salliessa, kiertelimme pohjoisemmilla rannoilla uimassa ja snorklaamassa, sillä lähirantamme Haad Yao, osoittautui kehuista huolimatta hudiksi. Liikaa ihmisiä, liikaa vilinää ja liikaa mereltä työntyvää roskaa… Kauas ei kuitenkaan tarvinnut lähteä kauneutta etsimään, sillä Haad Salad ja Ao Chaloklum olivat toista luokkaa. Erityisesti jälkimmäinen tuntui taivaalta pään päällä, sillä vesi oli hohtavan kirkasta ja rannalla oli tilaa hengittää.

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.