Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Good morning Vietnam ja kuumekuumotuksia - Missä kerran kuljin
Pallontallaajat.net
Valikko

Good morning Vietnam ja kuumekuumotuksia

2018

Postaus on julkaistu ensimmäisen kerran 17.11.2016 vanhassa blogissa.


Don Detilta matkattiin Pakseen, joka on hieman suurempi kaupunki ja yksi reitti rajan yli Vietnamiin. Liikuttiin vähän tuli perseen alla, sillä olimme varanneet ennakkoon lentoliput Vietnamin Da Nangista Hanoihin ja kello senkun tikitti. Pakseen saavuimme sen verran myöhään, että missasimme päivän viimeisen bussin Vietnamiin, joten ei auttanut muu kuin selvitellä seuraavan aamun aikatauluja ja hankkiutua johonkin guesthouseen yöksi.

Mika oli jo Don Detilla sairastunut tautiin x, joka tuntui päivä päivältä pahenevan. Tää yö Paksessa oli ehkä reissun kuumottavin, sillä ajatus lennon missaamisesta pelotti, mutta vielä kamalampaa oli katsella vierestä toisen sairastamista. Kyseessä ei ollut mikään tavanomainen flunssa, sillä kuume tuntui olevan korkea, päätä kolotti julmetusti ja Mika kouristeli kivun kourissa. Olin ihan varma, että nyt on joku trooppinen pöpö iskenyt ja googlailin pitkälle yöhön lähintä päivystystä ja dengue-kuumeen oireita…

Kuin ihmeen kaupalla yöstä selvittiin ja aikaisen aamun sarastaessa oli mieskin vähän enemmän elävien kirjoissa ja kyettiin hyppäämään sleeper bussiin, jolla paineltiin menemään liki 12 tuntia. Kuulemma tiukkaa teki selvitä tuosta matkasta, mutta itse luin Sofi Oksasen Puhdistusta, fiilistelin maisemia ja venasin koivet ristissä jokaista vessataukoa. Ei paljon haitannut ne kymmenet silmäparit bussin ikkunassa, kun hädän hetkellä kirmattiin ojaan pissalle.

Saavuttiin onneksi aikataulun mukaisesti Vietnamiin ja siirryimme lentokentälle venailemaan yöllä lähtevää lentoamme. Ajatuksena oli, että kyllä me nyt yksi vuorokausi selvitään reissaamisesta samoilla silmillä ja ehtiihän sitä sitten Hanoissa nukkua. Ihan kivasti se ilta menikin kentän penkeillä wifin äärellä, mutta tietysti kenttä suljettiin yöllä muutamaksi tunniksi ja siirryimme ulkotiloihin. Mika oli yhä vähän heikossa hapessa, joten yritti hieman nukkua siinä ulkona katoksessa mun vahtiessa kamoja ja ladatessa elektroniikkaa. Olimme ilmeisesti hieman huvittava näky, sillä ohikulkijat loivat pitkiä silmäyksiä, mutta lopulta käytävälle uskaltautui muitakin käymään pitkäkseen ja lepuuttamaan silmiään.

Viimeinkin koitti aamuyö ja lento kohti Hanoita!

Pian mäkin sain sulkea silmäni!

 

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.