Pallontallaajat.net
Valikko

Ensimmäinen askel Kiinan valloituksessa!

2018

Postaus on julkaistu ensimmäisen kerran 5.12.2016 vanhassa blogissa.


Miksi Kiina? Kyseinen maa päätyi reissusuunnitelmaan oikeastaan kokonaan Mikan toiveesta, sillä hän opiskelee kiinaa ja on tietenkin ollut kiinnostunut maasta ja kulttuurista. Siispä kohti uutta ja todella vierasta!

Matka Hanoista Kiinan puolelle oli omituinen, mutta hauska. Meitä viskottiin bussista toiseen lähes lennossa, eikä aina ollut ihan varmaa mihin ilmansuuntaan meitä oltiin milloinkin kuljettamassa. Kumma kyllä, mua ei juuri vaivannut olosuhteiden epävarmuus, vaan sitä oli valmiina ottamaan vastaan säädöt kuin säädöt. Ja kyllä, hommat eteni iisisti ja meistä tyhmistä länkkäreistä pidettiin naureskellen huolta.

Harva puhui englantia ja eräässä minivanissa olikin hupaisa maton hetki, kun Mika yritti kommunikoida kiinalaisen pariskunnan kanssa, mutta eihän siitä juuri mitään tullut, kun toinen puhuu kantoninkiinaa ja toinen mandariinia. Mutta mitä pienistä, sillä hetken elehtimisen jälkeen selkeni, että mies halusi kenties vaihtaa omaa valuuttaansa meidän euroihin! Liekö mies keräilevä eksoottisia rahoja, sillä ainakin hän oli silminnähden otettu, kun Mika kaivoi hilpeyttä herättävästä rahavyöstään 50 sentin kolikon.

Ylitimme rajan Lang Sonin kautta ja tämän jälkeen huristeltiin hetken pohdiskelujen jälkeen Nanningiin, joka on Guangxin autonomisen alueen pääkaupunki. Kaupunki itsessään ei meitä kiehtonut, mutta jossain oli pysähdyttävä keräämään voimia ja suunnittelemaan tulevaa. Voimia todellakin tarvittiin, sillä bussien puhurin lailla puhaltavan ilmastoinnin seurauksena vaivuttiin molemmat vuoteen omiksi. Tällä kertaa syynä oli aivan perinteinen flunssa, mutta oli se kyllä perseestä. Onneksi olimme varanneet todella kivan hostellihuoneen, jonka ikkunasta oli miellyttävää tähyillä vierasta kaupunkia ja ravintola tarjoili oikein maukkaita dumplingeja.

Mutta mitäpä muuta Nanningista? No siihen se vähän jääkin… Olotilan salliessa, kiertelimme hotellin lähinurkilla mm. etsimässä halpaa nuudelisoppaa sekä kauhistelemassa ostoskeskusten määrää. Isoja, värikkäitä, meluisia ostoskeskuksia kylkikyljessä ja se ihmisten määrä! Jälleen tuli pientä kulttuurishokin osumaa ja tuttu “pakko päästä pois rauhaan”-fiilis.

Seuraavaa liikettä miettiessä meinasimme tuskastua. Kiina on niin käsittämättömän isoja ja meillä vain hyvin rajoitetusti aikaa. Olisimme halunneet käydä mm. Chengdussa pandojen vuoksi, mutta liki 30 tunnin junamatka painoi vaakakupissa paljon. Samoin kiinnosti Yunnanin Dali, vanha hippikeskittymä, mutta pitkin poikin maata säntäily ei olisi ollut lainkaan järkevää. Muutaman blogitekstin ja matkaoppaiden perusteella vakuutuimme, että olkoon suuntana Xingping! Tuo pieni kyläpahanen vuorten syleilyssä olisi täydellinen spotti meidän rauhannälkäämme.

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.