Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Cat Ba & Halong Bay - Vietnamilaisia paratiisisaaria - Missä kerran kuljin
Pallontallaajat.net
Valikko

Cat Ba & Halong Bay – Vietnamilaisia paratiisisaaria

2018

Postaus on julkaistu ensimmäisen kerran 29.11.2016 vanhassa blogissa.


Halong Bay – tuo satumaisen kaunis luonnonihme. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva merenlahti onkin nykyään yksi Vietnamin suosituimmista matkailukohteista eikä syyttä. 1600 jyrkkäreunaista karstisaarta nousee Halonginlahden smaragdinvihreästä merestä 50–200 metrin korkeuteen ja nimi tarkoittaakin sananmukaisesti ”Laskeutuvan lohikäärmeen lahtea”.

Kohteen saama huomio kävi helposti ilmi netissä, matkaoppaista, Hanoin hotellien respoissa, joissa pakettimatkoja lähes tyrkytettiin. Päätimme tehdä viikonloppuvierailun alueelle sillä aikaa, kun Kiinan viisumihakemuksemme olivat vetämässä ja päädyimme Cat Ba– nimiselle saarelle. Toiveena oli hiljentyminen kuvankauniissa maisemissa aivan Halong bayn tuntumassa, mutta olisihan se pitänyt tietää, että turisteja on pilvin pimein.

Koska enää ei oltu Thaimaassa, olivat turistit 90% aasialaisia ja heillä oli hämmentävä tapa liikkua massiivisina ihmislaumoina. Kun meidän tipautettiin bussista Cat Ba Towniin, eivät kauhunparahdukset olleet kaukana, sillä tunnelmassa oli vähän samaa kuin Espanjan aurinkolomakohteissa… Meidät ohjattiin lähes huomaamatta pääkadun varrella sijaitsevaan hotelliin, josta oli kyllä kauniit kauniit maisemat, mutta ei siltä hulinalta voinut sulkea silmiään ja päätimme seuravana päivänä etsiä majoituksen mahdollisimman kaukaa!

Kaupungin rantakatu ja ravintoloistaan huutelevat sisäänheittäjät oli hyvin pian nähty, joten vuokrasimme mopon ja lähdimme kiertelemään vieraita teitä. Oli jälleen rentouttavaa ajella lempeässä auringonpaisteessa läpi vehreän saaren vältellen muita ihmisiä. Kipusimme Cannon Fortille, joka on sotilaskäytöstä poistettu linnoitus ja maisemat ovat henkeäsalpaavat. Meillä taisi käydä tuuri ja saimme nauttia tästä kaikesta kahdestaan, sillä täällä niitä turisteja ei ollut!

Liikaa ihmisiä ei myöskään näkynyt Hospital Caven luolissa, joka on Vietnamin sodan aikainen salainen turvapaikka, sairaala ja elokuvateatteri. Luola on ulos päin täysin näkymättömissä, mutta sisätiloista löytyy kolmesta kerroksesta mm. leikkaussaleja, pesutiloja ja uima-allas. Vaikka paikka oli tavallaan pieni ja vailla sen erityistä nähtävää, oli se kuitenkin hiljentävä. Kuumottavuudesta en ees aloita, mutta se pimeys, hiljaisuus ja meidän hetkellinen eksyminen…

Cat Ba Islandin uimarannat on äärimmäisen kovassa suosiossa lomailijoiden keskuudessa ja meille riitti yksi kävelyreissu näiden ohi. Vakuutuimme, ettemme halua taistella tietämme läpi satojen ja taas satojen aasialaisten vain saadaksemme aiheuttaa heidän keskuudessa kauhistusta pikkupikku bikineissämme, vaan päätimme lähteä etsimään merta ja aurinkoa hieman kauempaa.

Bookkasimme aika sokkona edullisen Halong Bayn-risteilyn, joita jokainen hotelli ja matkatoimisto myyvät. Reissussa oli vähän nihkeitä partyboat-viboja, kun kajareista huudatettiin milloin laivan miehistön electro house-renkutuksia ja milloin matkustajien valitsemia edm-rallatuksia. Onneksi pakettiin kuului muutakin kuin puhki kuunneltua musiikkia ja pääsimme mm. kajakoimaan! Tämä oli mun toinen kerta kajakin nokassa ja ilmeisesti melominen sujui yhtä hyvin kuin ensimmäisellä kerralla, sillä Mika otti ohjat omiin käsiin jättäen mulle valokuvaamisen ja auringonoton…

Pakko muuten kehaista, että minäpä tyttö uskalsin hyppiä paatin katolta tuntemattomaan veteen. Jälleen jokin pikkupiru yritti pelotella, mutta kai se kuumuus, kaunis lahti ja yleinen tunnelma, saivat hieman vapautumaan ja nauttimaan. Hetkittäin tunnelma oli lähes harmoninen, mutta yleensä ei mennyt kauaa, kun viereemme parkkeerattiin viisi muuta alusta, joista jokainen soitti täysillä omaa soittolistaansa. Se jos mikä pilaa tunnelman. Tunnelman latisti myös viimeinen kohteemme Monkey Islandin resortilla, josta ei voi muuta sanoa kuin helvetin apinat ja tyhmät turistit. Älkää menkö, vaan käyttäkää aikanne paremmin.

Summa summarum.

Upeaa luontoa, joka jokaisen tulisi nähdä ja kokea, mutta juuri niin kaikki tekevätkin. Kääntöpuolena siis ihmismäärät ja rauhan puute, mutta suosittelen kuitenkin parin päivän vierailua, jos Vietnamiin eksytte. Toivon kovasti, ettei aluetta rakennetta lähivuosina täyteen hotelleja ja suuria resortteja, sillä juuri sitä luontoa ja sen kauneutta täältä tulee etsimään.

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.