Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Beihai - Rusketusta ja seafoodia Kiinan rannikolla - Missä kerran kuljin
Pallontallaajat.net
Valikko

Beihai – Rusketusta ja seafoodia Kiinan rannikolla

2018

Postaus on julkaistu ensimmäisen kerran 30.12.2016 vanhassa blogissa.


Mika avaa keskustelun kysyen “Mihin mennään seuraavaksi?”

Mun silmät varmaan kirkastuivat, kun kohotin katseeni ikivanhasta Lonely Planetista ja hihkaisin, että “Beihai!”

Tuo eteläinen kaupunki Kiinan rannikolla, johon kiinalaiset tietenkin vaeltavat lomalle. Mutta niin, mihin ne eivät eksyisi? Mä näin tässä mahdollisuuden aurinkoon, biitsielämään, merenelävä-illallisiin, chillailuun… Ja päästiin lähelle. Meillä oli taas vain muutama päivä aikaa, joten paljon jäi tutkimatta, kuten vaikka Weizhou Island.

Sadekausi ei vaikuttanut täällä vielä kovin selkeästi ja saimmekin nauttia reissun viimeisistä rantakeleistä, joskin rantojen siivottomuus ja aasialaisten välinpitämättömyys roskaamista kohtaan häiritsivät välillä todella pahasti. Vedessä kelluva roskan ja muovin määrä tappoivat uimishalut sekunneissa. Tosin jo bikineihin pukeutuminenkin oli pieni haaste, sillä jokaisella muulla rannalla hengailevalla oli 100 % varmuudella huomattavasti enemmän vaatteita yllään ja silmissään lähes kauhistunut katse, kun paikansivat tällaisen rusketuksen kaipuisen puoli alastoman länkkärin.

Ei siis mitään paratiisirantoja, mutta jokainen auringonsäde oli imettävä itseensä.

Onneksi ruoka ei tuottanut ainuttakaan pettymystä! Olisimme voineet päivittäin laulaa mereneläville oodeja ja tietysti jämähtää kaupunkiin vielä viikoksi vain streetfoodin vuoksi. Suurella kaipuulla katselin noita simpukoita ja muita ruokakuvia, sillä uskokaa pois, kun jälleen kerran kerron ruuan olleen naurettavan halpaa.

Tässä katuruuassa oli myös se viehätyksensä, että vaikka jälleen kerran törmäsimme jatkuvasti kielimuuriin, josta ei edes Mikan kielitaidolla selvitty, saimme joka aterialla herkullista ja edullista ruokaa. Kiinalaiset myyjät olivat niin iloisia ja nauravaisia, toki välillä meidän kustannuksella, mutta valmiina auttamaan ja tarjoilemaan meille parasta ruokaansa.

Kokeilkaapa muuten joskus googlata kiinalaisia supermarketteja.

Voin kertoa, että ne ovat massiivia, löydät kaiken mitä voit kaivata ja niiden paistopisteet yms. ovat taivas maan päällä! Ensimmäisen vierailun jälkeen tulikin haettua aamupalat ja välipalat uunituoreina. Ja hitto mihin hintaan. Suosittelen siis katselemaan myös markettien ruokatarjontaa, kun kaipaa helppoa ja nopeaa ravintoa. Itse kauppareissukin voi olla melkoinen kokemus.

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.