Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Bangkok 2015 - Missä kerran kuljin
Pallontallaajat.net
Valikko

Bangkok 2015

2018

Postaus on julkaistu ensimmäisen kerran 26.2.2015 vanhassa blogissa.

—————

Kaukokaipuu on viimeinkin helpottanut ja tästä kiitos ystäville ja hiipivälle keväälle. Vähän rintaa puristi käydessä kuvia läpi, mutta viimeinkin sain ne karsittua ja luonnosteltua jotain postausta. Ajattelin muutamassa osassa jakaa kokemuksia ja kuvia, joiden valikointi oli kohtalaisen haastavaa…

Mun matka tosiaan alkoi Bangkokista ja päättyi myös sinne eli taisin viisi kuusi päivää tutustua kaupunkiin. Mulla ei ollut erityisiä ennakko-odotuksia, paitsi ehkä pieni ahdistus suurkaupungin vilinästä, joka katosi kyllä aivan hetkessä. Myönnän, että olisin varmasti ollut aivan hukassa ja paniikissa ilman kaupunkia tuntevaa opasta, mutta yhden stressiaiheuttajan eliminointi teki julkisilla liikkumisen ja kaupungista nauttimisesta huomattavasti helpompaa. Vastoin oletuksia, mä jopa ihastuin jatkuvaan liikenteen hälyyn ja ihmisvilinään. Parasta kuitenkin oli kaikki ne tuoksut eli taisin vipeltää nenä pitkällä ja innokkaana näkemään aina vaan uusia sivukujia ja katuruokakojuja.

Mikalla oli loman ajaksi lyhyt suuntaa antava lista, joka sisälsi käymisen arvoisia kohteita. Näistä ensimmäinen oli Purr cat cafe club eli kissakahvila! Oltiin ihan into piukassa jo ennen sielä käymistä, mutta herranjumala sitä pakahduttavaa onnentunnetta kun astui rauhalliseen kahvilaan, joka oli täynnä toinen toistaan söpömpiä, kiltimpiä ja tuttavallisempia kissoja. Kahvit olivat aika överi hintaisia yleiseen hintatasoon nähden, mutta kyllä tälläsestä kokemuksesta sen muutaman euron maksaa.

Ensimmäiset lomapäivät pitivät sisällään lähinnä kävelyä sekä rauhallista tutustumista Bangkokin vilinään. Shoppailu jätettiin suosiolla tuleville päiville, sillä puolityhjää rinkkaa olisi miellyttävämpi kantaa lähiviikot. Kävimme kuitenkin tutustumassa Patpongin turistin kusetusmeininkiin ja ping pong-tyrkyttäjiin samalla kun teimme visiitin lähistön Banyan Tree-hotellin 61 kerroksessa sijaitsevaan Vertigo-baariin.

Kattobaarista oli huikeat näkymät pitkälle Bangkokin ylle ja auringonlaskua oli varsin romanttista katsella ylihintainen ja hyvin päihdyttävä drinkki kourassa. Me oltiin paikalla hyvään aikaan, sillä vasta auringonlaskun jälkeen baari alkoi täyttyä ihmisistä.

Hypätään nyt reilu viikko eteen päin (Koh Phayamilla vietetyn ajan yli) ja muistellaan viimeisiä lomapäiviä.

Ajoitettiin paluu sunnuntaille, jotta Mika pääsi näyttämään mulle Chatuchakin viikonloppumarkkinat eli juuri sen paikan, jossa myös paikalliset shoppailevat. Meidän varaamat kolme tuntia eivät todellakaan riittäneet koko alueen läpikäymiseen, sillä vaate-ja ruokakojuja oli silmänkantamattomiin. Tämä tarkoitti myös ajoittain hirvittävää ruuhkaa ja hengenahdistuksia mulle, mutta yllättäen shoppailuinto vei voiton. Ostoksista lisää myöhemmin.

Sea life ocean world oli tietysti myös listalla ja taas näki eläimiä jossain muuallakin kuin vain luontodokkareissa!

Vietettiin myös mun syntymäpäivää juuri ennen lähtöäni ja Mika oli varannut sitä varten todella kivan huoneiston hyvältä paikalta skytrainin läheltä. Vietettiin päivää nauttien viimeisistä auringonsäteistä ulkoaltaalla, josta oli myös varsin makoisat näkymät kaupungille. Mulla jäi toi pulikointi vähän vähemmälle kun heiluin puhelimen ja kameran kanssa reunalla ikuistamassa näkymää ja hengittelemässä suurkaupungin myrkkyjä.

Illaksi lähdettiin jokiajelulle, jonka aikana nautittiin illallinen, johon Mika oli varannut meille mereneläviä. Kauniiden maisemien lisäksi viihdykkeenä oli thai tanssia, joten varsin erityinen ja unohtumaton ilta. Myöhemmin eksyttiin tietysti myös tutustumaan Bangkokin yöelämään ja muutaman mutkan kautta Insanityyn. Musiikki oli hyvää ja tanssilattia tuntui mukavan tutulta, mutta kieltämättä oli vähän orpo olo. Olin ehkä paikan ainoa länsimaalainen nainen ja tunsin kerääväni katseita ympärillä pyöriviltä, hyvin itseään edustavilta thaikkunaisilta. Olo oli ristiriitainen heitä ja toimintaa katsellessa, mutta yritin ymmärtää.

Seuraava aamu oli helvetin nihkeä, mutta alakulo unohtui siinä kiireessä ja pinkoessani myöhässä lähtöselvitykseen. Vasta lentokoneessa aloin pillittää ja piilouduin vieressä istuvan ruotsalaispapan kommunikointiyrityksiltä hupun ja unimaskin alle. Sydän jäi Bangkokiin ja harmaa Helsinki oli vaikea ottaa vastaan.

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.